A Kálti Márk verseny felhívása (online)

A 2020/2021. tanévben az 5., 6. és 7. évfolyamos tanulók számára ONLINE formában rendezzük meg

KÁLTI MÁRK TÖRTÉNELEM TESZTVERSENYÜNKET.

A háromfordulós, országos, egyéni tesztverseny lebonyolítása a járványhelyzetre is tekintettel teljesen online formában történik, az iskolák, pedagógusok feladata csak a versenyre jelentkezők összegyűjtése, a nevezés és a nevezési díj elküldése. Nincs iskolai válogató, nem lesz iskolai második forduló, mindhárom fordulót az interneten csináljuk, a feladatlapokat és kódlapokat honlapunkról lehet majd letölteni, a megoldásokat emailben csatolva kell visszaküldeni. Tanári támogatásra csak akkor lehet szükség, ha a tanulónak nincs otthoni számítógép hozzáférése.

A gyerekek kiválasztásához, a felkészítéshez az eddigi ingyenes első forduló helyett a honlapunkon található feladatlapokat ajánljuk. A versenyre benevezést minden gyereknek ajánljuk, aki a történelem iránt komolyabb érdeklődést mutat, aki a tárgyat kedveli, és aki a minta feladatok megoldása során legalább 60%-os eredményt ér el.

A versenyre benevező tanulók adatait (iskola címe, tanulók neve, évfolyama, tanára) összegyűjtve emailben március 5-ig kérjük fenti címünkre küldeni (az emaileket azonnal visszaigazoljuk). A nevezési díj minden esetben egységesen 1600 Ft/fő. A nevezési díjat a nevezéssel egy napon kérjünk fenti címünkre belföldi postautalványon befizetni (nevezésenként egy utalványon összegyűjtve) vagy átutalni. 30.000 Ft feletti nevezési díj egy postautalványon történő befizetésekor az utalványdíjat átvállaljuk. A levonható összeg 20-32 tanulóra 2045 Ft, 33 tanulótól 2780 Ft. A számlát külön levélben küldjük, ha az utalvány hátoldalán a “Közlemény” rovatban a “számlát kérünk” szöveget feltüntetik (alapítványi befizetés esetén a feladó az alapítvány legyen). A nevezési díj 10400205-02000271-00000000 számlánkra utalással is fizethető. Az iskolai, alapítványi, tankerületi költségviselési szándékot kérjük a nevezéskor jelezni, mely esetben külön levélben előszámlát küldünk.

ONLINE FORDULÓK

Mindhárom fordulót ONLINE rendezzük, mindhárom fordulón minden benevezett tanuló részt vehet. A végeredményt a három forduló pontszámainak összegzésével számoljuk ki. Az egyes fordulók időpontjai:

1. forduló: március 20., szombat, 10.00-12.00 óra

2. forduló: április 17., szombat, 10.00-12.00 óra

3. forduló: május 15., szombat, 10.00-12.00 óra

A feladatlapokat a megadott kezdő időponttól lehet honlapunkról letölteni, a megoldásokat a megadott záró időpontig kell emailben beküldeni.

A beérkezett kódlapok értékelése után a részeredményeket, az utolsó forduló után a végeredményt a lehető leggyorsabban belül közzétesszük. A legjobb eredményt elért tanulóknak Oklevelet és ajándék könyvet postázunk.

A versennyel kapcsolatban további információkat emailben és telefonon lehet kérni. Előre is nagyon köszönjük a Kollégák részvételét a verseny lebonyolításában.

Titok Oktatásszervező BT