A Herman Ottó Verseny felhívása

A 2022/23. tanévben az 5. és 6. évfolyamos tanulók számára ismét megrendezzük országos HERMAN OTTÓ VERSENYÜNKET. A háromfordulós, országos, egyéni tesztverseny lebonyolítása a következő módon történik:

1. FORDULÓ (VÁLOGATÓ)

Az ingyenes válogató forduló célja azoknak a tanulóknak a kiválasztása, akiket teljesítményük alapján érdemesnek tartanak a versenyre benevezni. Felhívásunkhoz egy példányban mellékeljük a válogató forduló teszt rendszerű feladatanyagát (a feladatlap igény szerint másolható, www.titokonline.hu honlapunkról is letölthető). A feladatlapot a tanulók a nevezési határidőig bármely időpontban iskolai keretben vagy egyénileg oldhatják meg. A helyszíni értékeléshez segítséget adhat az alább található megoldókulcs.

NEVEZÉS

Az ingyenes válogató fordulóban elért teljesítményük alapján a versenyre benevező tanulók adatait (iskola címe, tanulók neve, évfolyama, tanára) összegyűjtve levélben, faxon vagy emailben március 20-ig, hétfőig kérjük fenti címünkre küldeni (az emaileket azonnal visszaigazoljuk).

A nevezési díj 2-30 tanuló jelentkezése esetén 2400 Ft/fő, egy tanuló esetén 3000 Ft/fő, 31 vagy több tanuló esetén kedvezménnyel 1800 Ft/fő. A nevezési díjat belföldi postautalványon a nevezéssel egy napon fenti címünkre kérjük befizetni (nevezésenként egy utalványon összegyűjtve).  Postautalványon történő befizetésekor a 30000 Ft-nál nagyobb befizetések utalványdíját átvállaljuk. A levonható összeg 14-21 tanulóra 2550 Ft, 22 tanulóra 2800 ft, 23 tanulótól 3455 Ft. A számlát külön levélben küldjük, ha az utalvány hátoldalán a “Közlemény” rovatban a “számlát kérünk” szöveget feltüntetik (alapítványi befizetés esetén a feladó az alapítvány legyen). A nevezési díj 10400205-02000271-00000000 számlánkra utalással is fizethető. Az iskolai, alapítványi, tankerületi költségviselési szándékot kérjük a nevezéskor jelezni, mely esetben külön emailben előszámlát küldünk.

2. FORDULÓ (ISKOLAI DÖNTŐ)

A második forduló feladatait március 31-ig postázzuk az iskola igazgatójának ill. a szervező pedagógusnak címezve. Minden résztvevő külön feladatlapot és sorszámozott kódlapot kap. A feladatokat a tanulók az iskolában, tanári felügyelettel április 17-ig oldják meg. A kódlapokat április 17-ig kérjük postára adni (leggyorsabb, legbiztonságosabb a sima elsőbbségi levél). A beérkezett kódlapok értékelése után az eredményeket legkésőbb május 2-ig postázzuk az iskoláknak. A legjobb eredményt elért tanulókat meghívjuk az országos döntőre, amelyen évfolyamonként az első 80-120 tanuló (a versenyzők 12-15 %-a) vehet részt.

3. FORDULÓ (ORSZÁGOS DÖNTŐ)

Az országos döntőt június 3-án, szombaton 10.00 órától 13.00 óráig rendezzük az ELTE Lágymányosi Campus Déli Épületében (Budapest XI., Pázmány Péter rkp. 1/c.). A versenyfeladatok megíratása után a helyszínen értékeljük az eredményeket, a győzteseket könyvjutalomban részesítjük.

A versennyel kapcsolatban további információkat a fenti elérhetőségeinken lehet kérni. Gyakorló feladatanyag www.titokonline.hu honlapunkon található.


Az első forduló feladatai

Titok Oktatásszervező BT