Az Arany János verseny felhívása

A 2023/24. tanévben az 5.-6.-7.-8. évfolyamos tanulók számára újra megrendezzük

Arany János magyarversenyünket.

A három fordulós, országos, egyéni tesztverseny lebonyolítása a korábbiakhoz hasonlóan, a következő módon történik:

1. FORDULÓ (VÁLOGATÓ)

Az ingyenes válogató forduló célja azoknak a tanulóknak a kiválasztása, akiket teljesítményük alapján érdemesnek tartanak a versenyre benevezni1. Levélben küldött felhívásunkhoz egy példányban mellékeljük a válogató forduló teszt rendszerű feladatanyagát (A5 méretre kicsinyítve, az eredeti A4 méretű feladatlapok honlapunkról letölthetők). A feladatlapot a tanulók a nevezési határidőig bármely időpontban iskolai keretben vagy egyénileg oldhatják meg. A helyszíni értékeléshez segítséget adhat a mellékelt megoldókulcs.

NEVEZÉS

Az ingyenes válogató fordulóban elért teljesítményük alapján a versenyre benevező tanulók adatait (iskola címe, tanulók neve, osztálya, tanára) iskolánként összegyűjtve emailben vagy levélben december 12-ig kérjük fenti címünkre beküldeni (az e-mailben jelentkezéseket azonnal visszaigazoljuk). A nevezési díj legalább 2 tanuló jelentkezése esetén 2800 Ft/fő, egy tanuló esetén 3200 Ft/fő, 31 vagy több tanuló esetén kedvezménnyel 2400 Ft/fő. A nevezési díjat belföldi postautalványon2 a nevezéssel egy napon fenti címünkre kérjük befizetni (nevezésenként egy utalványon összegyűjtve).  Postautalványon történő befizetésekor a 30000 Ft-nál nagyobb befizetések utalványdíját átvállaljuk3. A levonható összeg 11 tanulóra 800 ft, 12-18 tanulóra 2550 Ft, 19 tanulóra 3200 ft, 20 tanulótól 3455 Ft. A számlát emailben csatolva külön küldjük, ha az utalvány hátoldalán a “Közlemény” rovatban a “számlát kérünk” szöveget feltüntetik (alapítványi befizetés esetén a feladó az alapítvány legyen). A nevezési díj 10400205-02000271-00000000 számlánkra utalással is fizethető. Az iskolai, alapítványi, tankerületi költségviselési szándékot kérjük a nevezéskor jelezni, mely esetben emailben csatolva küldjük a számlát.

2. FORDULÓ (ISKOLAI DÖNTŐ)

A második forduló feladatait január 8-án postázzuk az iskola igazgatójának ill. a szervező pedagógusnak címezve. Minden résztvevő számára külön feladatlapot és kódlapot küldünk.

A feladatokat a tanulók az iskolában, tanári felügyelettel január 29-ig oldják meg. A kitöltött kódlapokat január 26-ig kérjük postára adni (síma elsőbbségi levélként). A beérkezett kódlapok értékelése után az eredményeket legkésőbb február 19-ig postázzuk az iskoláknak. A legjobb eredményt elért tanulókat meghívjuk az országos döntőre4, amelyen osztályonként az első 60-120 tanuló (a versenyzők 12-16%-a) vehet majd részt.

3. FORDULÓ (ORSZÁGOS DÖNTŐ)

Az országos döntőt  március 23-án, szombaton 10.00 órától 13.00 óráig tervezzük Budapesten, az ELTE Lágymányosi Campus Déli Épületében (Budapest XI., Pázmány Péter rkp. 1/c.). A versenyfeladatok megíratása után a helyszínen értékeljük az eredményeket, a győzteseket könyvjutalomban részesítjük.

A versennyel kapcsolatban kérdéseiket, észrevételeiket a fenti telefonszámunkon várjuk. Gyakorló anyagként ajánljuk a www.titokonline.hu honlapunkról letölthető korábbi feladatlapjainkat.

Az első forduló feladatai

Titok Oktatásszervező Bt.