Történelem levelezőverseny

Az új tanévben az általános iskolák 5-6-7-8. évfolyamos tanulói számára ismét megrendezzük országos

történelem levelező versenyünket. 

Versenyünk öt fordulós lesz, fordulónként 5–8 feladattal. A feladatok, melyek megoldása során a gyerekek játékos formában ellenőrizhetik és bővíthetik tudásukat, alapvetően a tananyaghoz kapcsolódnak, de lesznek olyanok is, amelyek megoldása kutatómunkát is igényel, amivel az önálló ismeretszerzés képességét, a problémamegoldó gondolkodás fejlődését szeretnénk segíteni. A második fordulótól kezdve a feladatlapokhoz mellékelünk egy-egy lap olvasmányt és a feladatlapon lesznek az olvasmánnyal kapcsolatos kérdések is. A versenyre egyéni- és csapatverseny kategóriákban lehet jelentkezni. A csapatversenyt egy osztályból jelentkező 2–4 fős csoportoknak ajánljuk, akik megbeszélhetik egymással a feladatokat, együtt vagy egymással is versenyezve külön-külön dolgozhatnak, de egy csapat csak egy megoldást küldhet be (az eredeti példányon). A kiemelkedőbb képességű gyerekeknek inkább az egyéni versenyformát javasoljuk. A döntéshez és kedvcsinálónak is ajánljuk az előző évek honlapunkon elérhető mintafeladatlapjait.

A feladatokat októbertől márciusig a tantervhez igazodóan négy-hat hetenként postázzuk (rendre az okt. 12., nov. 14., jan. 20., febr. 20., márc. 20. heteken), a megoldásokat általában három hét alatt kell elkészíteni és beküldeni. A verseny végén az elért összpontszámot, helyezést, teljesítményt tanúsító oklevéllel együtt a kijavított feladatlapokat is visszaküldjük a gyerekeknek.

Nevezési díj egyéni- és csapatverseny kategóriában 3200 Ft, ami csapatverseny esetén megoszlik a résztvevők között. Tavalyi versenyünk 1–10. helyezettjei az új tanévben a nevezési díjból kedvezményt kapnak, amiről nekik külön értesítést küldünk. A nevezési díj a feladatlapok kiküldésének, a beérkezett dolgozatok kijavításának, visszaküldésének minden költségét tartalmazza.

Versenyünkre október 5-ig várjuk a jelentkezéseket fenti elérhetőségeinken e-mailben (faxon, levélben) a következő adatok megadásával: név (csapatvezető neve vagy csapat fantázianeve), tagok névsora), évfolyam, tantárgy, levelezési cím irányítószámmal. A levelezési cím az iskola címe (versenyző, csapat, tanár nevével) vagy a lakcím (csapatvezető címe). Javasoljuk, hogy e-mailben jelentkezzenek, hogy a jelentkezést azonnal visszaigazolhassuk és a felmerülő kérdéseket gyorsan tisztázhassuk. A jelentkezéseket nyilvántartásba vesszük, a tanulók az első feladatlapot térítésmentesen kapják, a nevezési díjat csak októberben, az első feladatlap kézhezvétele után kell majd belföldi postautalványon vagy átutalással befizetni. Amennyiben az átutalásos, különösen az alapítványi befizetésekhez előszámlára van szükségük, azt az első feladatlap megérkezése után emailben, a kódszámok és a számla címzettjének pontos megadásával igényeljék.

Társaságunkról, tanulmányi versenyeinkről információk, ingyenesen felhasználható minta feladatlapok, korábbi eredmények www.titokonline.hu honlapunkon. Levelező versenyünk résztvevői a 2016 februárjában indítandó Kálti Márk történelem tesztversenyünkre kedvezményes díjjal jelentkezhetnek.

Postafiók bérletünk megszűnt. Kérjük, hogy a leveleket, utalványokat 2092 Budakeszi, Fő u. 139. székhely címünkre küldjék.

Titok Oktatásszervező BT