A Herman Ottó Verseny felhívása

A 2019/20. tanévben a 3.-4.-5.-6. évfolyamos tanulók számára ismét megrendezzük országos

HERMAN OTTÓ VERSENYÜNKET.

A háromfordulós, országos, egyéni tesztverseny lebonyolítása a következő módon történik:

1. FORDULÓ (VÁLOGATÓ)

Az ingyenes válogató forduló célja azoknak a tanulóknak a kiválasztása, akiket teljesítményük alapján érdemesnek tartanak a versenyre benevezni1. Felhívásunkhoz egy példányban mellékeljük a válogató forduló teszt rendszerű feladatanyagát (a feladatlap igény szerint másolható, www.titokonline.hu honlapunkról is letölthető). A feladatlapot a tanulók a nevezési határidőig bármely időpontban iskolai keretben vagy egyénileg oldhatják meg. A helyszíni értékeléshez segítséget adhat az alább található megoldókulcs.

NEVEZÉS

Az ingyenes válogató fordulóban elért teljesítményük alapján a versenyre benevező tanulók adatait (iskola címe, tanulók neve, évfolyama, tanára) összegyűjtve levélben, faxon vagy emailben február 28-ig, péntekig kérjük fenti címünkre küldeni (az emaileket azonnal visszaigazoljuk).

A nevezési díj legalább két tanuló jelentkezése esetén 1600 Ft/fő, egy tanuló esetén 2400 Ft/fő, 31 vagy több tanuló esetén kedvezménnyel 1300 Ft/fő2. A nevezési díjat a nevezéssel egy napon kérjünk fenti címünkre belföldi postautalványon befizetni (nevezésenként egy utalványon összegyűjtve)3.vagy átutalni. 30.000 Ft feletti nevezési díj egy postautalványon történő befizetésekor az utalványdíjat átvállaljuk. A levonható összeg 20 tanulótól 1940 Ft, 33 tanulótól 2635 Ft. A számlát a 2. forduló feladataival együtt küldjük, ha az utalvány hátoldalán a “Közlemény” rovatban a “számlát kérünk” szöveget feltüntetik (alapítványi befizetés esetén a feladó az alapítvány legyen).

2. FORDULÓ (ISKOLAI DÖNTŐ)

A második forduló feladatait március 9-ig postázzuk az iskola igazgatójának ill. a szervező pedagógusnak címezve. Minden résztvevő külön feladatlapot és sorszámozott kódlapot kap. A feladatokat a tanulók az iskolában, tanári felügyelettel március 23-ig oldják meg. A kódlapokat március 23-ig kérjük postára adni (leggyorsabb, legbiztonságosabb a sima elsőbbségi levél). A beérkezett kódlapok értékelése után az eredményeket legkésőbb április 8-ig postázzuk az iskoláknak. A legjobb eredményt elért tanulókat meghívjuk az országos döntőre3, amelyen évfolyamonként az első 100-150 tanuló (a versenyzők 12-15 %-a) vehet részt.

3. FORDULÓ (ORSZÁGOS DÖNTŐ)

Az országos döntőt május 16-án, szombaton 10.00 órától 13.00 óráig rendezzük az ELTE Lágymányosi Campus Déli Épületében (Budapest XI., Pázmány Péter rkp. 1/c.). A versenyfeladatok megíratása után a helyszínen értékeljük az eredményeket, a győzteseket könyvjutalomban részesítjük. Ezt követően az országos döntő anyaga honlapunkon elérhető lesz, hogy a döntőbe nem jutott tanulók is megismerjék a feladatokat.

A versennyel kapcsolatban további információkat a fenti elérhetőségeinken lehet kérni. Gyakorló feladatanyag www.titokonline.hu honlapunkon található.


1A terembérleti díjak drámaian emelkedtek a Műszaki Egyetemen, ezért váltottunk az ELTE-re. A postai díjak is emelkedtek, mindezek következményeképpen emelnünk kellett a nevezési díjakat.

2Kérjük a létszámtól függő járulékos költségeket (utalvány, levél) figyelembe venni. Átutalásos fizetési szándékot a nevezéskor kérjük jelezni, mely esetben a számlát a 2. fordulóval együtt küldjük. Bankfiókban készpénzbefizetést csak a bankunk által nekünk számlázott 320 Ft költséggel megnövelve fogadunk.

3Egy iskolából 21 vagy több tanuló jelentkezése esetén legalább 2 tanuló garantáltan részt vehet a döntőn.

Az első forduló feladatai

Titok Oktatásszervező BT

COVID-19: Változtattunk tesztversenyeinken. Részletek.