A Történelem Levelezőverseny felhívása

Az új tanévben az általános iskolák 5-6-7-8. évfolyamos tanulói számára ismét megrendezzük országos

történelem levelező versenyünket.

A verseny hat fordulóból áll, egy-egy feladatlap két A4-es oldalon, színes nyomtatással 5–8 feladatot tartalmaz. A feladatlaphoz további két A4-es oldalon olvasmányokat mellékelünk. Az olvasmányok és a feladatok alapvetően a tananyaghoz és az olvasmányokhoz kapcsolódnak, de lesznek olyanok is, amelyek megoldása kutatómunkát is igényel, amivel az önálló ismeretszerzés képességét, a problémamegoldó gondolkodás fejlődését szeretnénk segíteni. A versenyre egyéni– és csapatversenykategóriákban lehet jelentkezni. A csapatversenyt egy osztályból jelentkező 2–4 fős csoportoknak ajánljuk, akik megbeszélhetik egymással a feladatokat, együtt vagy egymással is versenyezve külön-külön dolgozhatnak, de egy csapat csak egy megoldást küldhet be (az eredeti példányon). A kiemelkedőbb képességű gyerekeknek inkább az egyéni versenyformát javasoljuk. A döntéshez és kedvcsinálónak is ajánljuk az előző évek honlapunkon elérhető mintafeladatlapjait.

A feladatokat októbertől márciusig a tantervhez igazodóan havonta postázzuk (rendre az okt. 7., nov. 4., dec. 2., jan. 20., febr. 17., márc. 16. heteken), a megoldásokat általában három hét alatt kell elkészíteni és beküldeni. A verseny végén az elért összpontszámot, helyezést, teljesítményt tanúsító oklevéllel együtt a kijavított feladatlapokat is visszaküldjük a gyerekeknek.

Nevezési díj egyéni- és csapatverseny kategóriában 4200 Ft, ami csapatverseny esetén megoszlik a résztvevők között. A nevezési díjat a költségek növekedése miatt ebben a tanévben is kicsit emelnünk kellett. Tavalyi versenyünk 1–10. helyezettjei a nevezési díjból kedvezményt kapnak, amiről nekik külön értesítést küldtünk. A nevezési díj a feladatlapok kiküldésének, a dolgozatok kijavításának, visszaküldésének minden költségét tartalmazza.

Versenyünkre október 1-ig várjuk a jelentkezéseket e-mailben a következő adatok megadásával: név (csapatvezető neve vagy csapat fantázianeve, tagok névsora), évfolyam, tantárgy, levelezési cím irányítószámmal. A levelezési cím az iskola címe (versenyző, csapat, tanár nevével) vagy a lakcím (csapatvezető címe). A jelentkezéseket nyilvántartásba vesszük, a tanulók az első feladatlapot térítésmentesen kapják, a nevezési díjat csak októberbenaz első feladatlap kézhezvétele után kell majd belföldi postautalványon vagy átutalással befizetni. Amennyiben iskolai, alapítványi befizetéshez előszámlára van szükség, azt az első feladatlap megérkezése után emailben, a számlázáshoz szükséges adatok pontos megadásával pontos megadásával igényeljék.

Titok Oktatásszervező BT

COVID-19: Változtattunk tesztversenyeinken. Részletek.