Az Angol Nyelvi Levelezőverseny felhívása

Az új tanévben a 3–8. évfolyamos tanulók számára újra megrendezzük országos

angol nyelvi levelező versenyünket.

A verseny hat fordulóból áll, 3–4.,5–6.és 7–8.évfolyamosok számára, egy-egy feladatlap két A4-es oldalon, színes nyomtatással 5–8 feladatot tartalmaz. A feladatok hasznosan kiegészítik a tanulók iskolai tanulmányait, lehetővé teszik, hogy egy-egy témakörben többlet ismereteket szerezzenek. A feladatokat úgy készítjük, hogy az általános tanterv szerint tanulók is meg tudják oldani, de megfelelő kihívást jelentsenek az emelt szinten tanulóknak is. A versenyekre egyéni- és csapatverseny kategóriákban lehet jelentkezni. A csapatversenyt egy osztályból jelentkező 2–4 fős csoportoknak ajánljuk, akik megbeszélhetik egymással a feladatokat, együtt vagy egymással is versenyezve külön-külön dolgozhatnak, de egy csapat csak egy megoldást küldhet be az eredeti példányon. A kiemelkedőbb képességű tanulóknak az egyéni versenyformát javasoljuk. Kedvcsinálónak ajánljuk az előző évek honlapunkon elérhető mintafeladatlapjait.

A feladatokat októbertől márciusig havonta postázzuk (rendre az okt. 7., nov. 4., dec. 2., jan. 20., febr. 17., márc. 16. heteken), a megoldásokat általában három hét alatt kell elkészíteni és beküldeni. A kijavított feladatlapokat visszaküldjük a gyerekeknek, az első kettőt januárban a negyedik feladatlappal, a többit május végén, a versenyen elért pontszámot, helyezést, teljesítményt tanúsító oklevéllel együtt.

Nevezési díj egyéni- és csapatverseny kategóriában 4200 Ft, ami csapatverseny esetén megoszlik a résztvevők között. A nevezési díj a feladatlapok kiküldésének, a beérkezett dolgozatok kijavításának, visszaküldésének minden költségét tartalmazza.

Versenyünkre október 1-ig várjuk a jelentkezéseket e-mailben a következő adatok megadásával: név (csapatvezető neve vagy csapat fantázianeve, tagok névsora), évfolyam, tantárgy, levelezési cím irányítószámmal. Levelezési cím az iskola címe (versenyző, csapat, tanár nevével) vagy a lakcím (csapatvezető címe). A jelentkezéseket nyilvántartásba vesszük, az első feladatlapot térítésmentesen küldjük, a nevezési díjat csak októberbenaz első feladatlap kézhezvétele után kell belföldi postautalványon vagy átutalással befizetni. Amennyiben iskolai, alapítványi befizetéshez előszámlára van szükség, azt az első feladatlap megérkezése után emailben, a számlázáshoz szükséges adatok pontos megadásával igényeljék.

Titok Oktatásszervező BT

COVID-19: Változtattunk tesztversenyeinken. Részletek.