Német nyelvi levelezőverseny

Az új tanévben a 3–8. évfolyamos tanulók számára újra megrendezzük országos

német nyelvi levelező versenyünket.

Versenyünk hat fordulós lesz, 3–4., 5–6. és 7–8. évfolyamosok számára, fordulónként 5–8 feladattal. A feladatok hasznosan kiegészítik a tanulók iskolai tanulmányait, ugyanakkor lehetővé teszik, hogy egy-egy témakörben játékos formában többletismereteket szerezzenek. A feladatokat úgy készítjük, hogy az általános tanterv szerint tanulók is meg tudják oldani, de megfelelő kihívást jelentsenek az emelt szinten tanulók számára is. A versenyekre egyéni- és csapatverseny kategóriákban lehet jelentkezni. A csapatversenyt egy osztályból jelentkező 2–4 fős csoportoknak (esetleg szakköröknek) ajánljuk, akik megbeszélhetik egymással a feladatokat, együtt vagy egymással is versenyezve külön-külön dolgozhatnak, de egy csapat csak egy megoldást küldhet be (az eredeti példányon). A kiemelkedőbb képességű tanulóknak inkább az egyéni versenyformát javasoljuk. A döntéshez és kedvcsinálónak is ajánljuk az előző évek honlapunkon elérhető mintafeladatlapjait.

A feladatokat októbertől márciusig havonta postázzuk (rendre az okt. 5., nov. 7., dec. 2., jan. 20., febr. 20., márc. 20. heteken), a megoldásokat általában három hét alatt kell elkészíteni és beküldeni. A kijavított feladatlapokat visszaküldjük a gyerekeknek, az első kettőt januárban a negyedik feladatlappal együtt, a többit májusban, a versenyen elért pontszámot, helyezést, teljesítményt tanúsító oklevéllel együtt.

Nevezési díj egyéni- és csapatverseny kategóriában 3600 Ft, ami csapatverseny esetén megoszlik a résztvevők között. Tavalyi versenyünk 1–10. helyezettjei az új tanévben a nevezési díjból kedvezményt kapnak, amiről nekik külön értesítést küldünk. A nevezési díj a feladatlapok kiküldésének, a beérkezett dolgozatok kijavításának, visszaküldésének minden költségét tartalmazza.

Versenyünkre szeptember 30-ig várjuk a jelentkezéseket fenti elérhetőségeinken e-mailben (faxon, levélben) a következő adatok megadásával: név (csapatvezető neve vagy csapat fantázianeve), tagok névsora), évfolyam, tantárgy, levelezési cím irányítószámmal. A levelezési cím az iskola címe (versenyző, csapat, tanár nevével) vagy a lakcím (csapatvezető címe). Javasoljuk, hogy e-mailben jelentkezzenek, hogy a jelentkezést azonnal visszaigazolhassuk és az esetleges kérdéseket gyorsan tisztázhassuk. A jelentkezéseket nyilvántartásba vesszük, az első feladatlapot térítésmentesen küldjük, a nevezési díjat csak októberben, az első feladatlap kézhezvétele után kell majd belföldi postautalványon vagy átutalással befizetni. Amennyiben az átutalásos, különösen az alapítványi befizetésekhez előszámlára van szükségük, azt az első feladatlap megérkezése után emailben, a kódszámok és a számla címzettjének pontos megadásával igényeljék.

Társaságunkról, tanulmányi versenyeinkről információk, ingyenesen felhasználható minta feladatlapok, korábbi eredmények www.titokonline.hu honlapunkon.

Postafiók bérletünk megszűnt. Kérjük, hogy a leveleket, utalványokat 2092 Budakeszi, Fő u. 139. székhely címünkre küldjék. Készleten lévő borítékjainkra még a postafiók cím van nyomtatva.

Titok Oktatásszervező BT